Serenaan rakennetaan 270-metrinen jääränni

19.12.2012

Rakenteilla oleva luistelurata
Rakenteilla oleva luistelurata

Serenan hiihtokeskukseen Espooseen avataan tammikuussa alamäkiluistelukeskus. Paikka on hankkeen puuhamiesten mukaan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Luisteluradan rakennustyöt ovat tällä hetkellä...

...täydessä vauhdissa Serenassa. Rännille, joka nousee hiihtokeskuksen kylkeen, tulee pituutta 270 metriä. Rata on tarkoitettu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin alamäkiluistelijoille, koska se on jaettu kahteen osaan. Vasta-alkajat voivat siis halutessaan opetella helpossa alaosassa.

Serenassa alamäkiluistelun saloihin opastaa ratamestari Miikka Jouhkimainen. Hän teki pitkän uran jääkiekon SM-liigassa ja kuuluu Suomen alamäkimaajoukkueeseen.

- On ollut paljon työtä radan kanssa, mutta siitä tulee erittäin laadukas. Serenan rataa voi hyvin verrata muihin MM-sarjassa luisteltaviin ratoihin, Jouhkimainen kertoo.

Jäärännille uskotaan olevan kysyntää, koska lajin suosio on kasvanut muun muassa Suomen alamäkiluistelumaajoukkueen menestyksen myötä. Suomalaiset ovat yltäneet jopa lajin maailmanmestaruuksiin.

Ratahankkeen toteuttajat haluavat Serenan radan olevan tulevaisuudessa osa Red Bull Crashed Ice -maailmanmestaruussarjaa. Tällä kaudella lajissa on mitelty joulukuun alussa Niagaran putousten kyljessä Kanadassa, ja edessä on vielä kisoja muun muassa Sveitsissä ja Hollannissa.

Alamäkiluistelu on 2000-luvun alussa Itävallassa alkunsa saanut laji, jossa luistelijat kiitävät alas kurveilla ja hypyillä höystettyä jäärataa. Vauhti voi kiihtyä ammattilaisilla jopa yli 50 kilometriin tunnissa.

Serenan alamäkiluistelukeskus avautuu 12. tammikuuta 2013.

 

Lähde: Metro