Weekend-Festival ruuhkautti Vihdintien

20.8.2012

Helsingistä Espoon suuntaan menevä Vihdintie ruuhkaantui pahasti Espoon Luukissa alkaneiden Weekend-festivaalien vuoksi. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan ruuhkan osasyynä oli se, että festivaalilla ei ollut riittävästi parkkitilaa. Perjantaiyönä puolenyön jälkeen Vihdintie oli yhä tukossa paluuliikenteen takia. Moni joutui palaamaan useita kilometrejä kävellen.

Ruuhka alkoi illalla viiden aikaan Helsingin päästä Vihdintien alusta ja ulottui Lahnuksen Shellille Espooseen. Vielä kahdeksan aikaan liikenne eteni viiden kilometrin tuntivauhtia. Ruuhkan alkupiste on siirtynyt Kehä III:n alkuun.

Ruuhkateillä on ollut ainakin kaksi peräänajoa, mutta henkilövahingoilta ja suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty.

Vaaratilanteita on aiheutunut myös Lahnuksen Shellille tehdyllä autojen pysäyttämispaikalla, joista moni festivaalikävijä on jatkanut matkaansa jalkaisin autojen lomassa.

Useita linja-autovuoroja peruttiin ruuhkan takia.

Konstaapeli Riina Aalto Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi oli valmistautunut ruuhkaan omilla ja liikkuvan poliisin partioilla. Ne eivät kuitenkaan voineet estää ruuhkan muodostumista.

"Mikään ei mennyt pieleen. Väylä on vain liian kapea", Aalto totesi.

"Vihdintie on muutenkin kovin ruuhkainen perjantai-iltaisin."

Aallon mukaan tilanne alkoi rauhoittua iltakymmenen aikoihin.

Festivaalin ensimmäinen päivä oli poliisin mukaan loppuunmyyty ja lippuja ostettu 25 000, kertoo STT.

Väen paljous tukki osaksi aikaa myös matkapuhelinliikenteen. Esimerkiksi poliisi ei saanut kännyköillä yhteyttä partioihinsa, vaan joutui turvautumaan omiin yhteydenpitokeinoihinsa.

Järjestäjän ilmoituksen mukaan festivaalin teemana on nykymusiikki. Alueelle on rakennettu muun muassa kaksi suurta esiintymislavaa.

Ruuhkiin juuttuneilta festivaalivierailta jäi näkemättä yksi perjantain pääesiintyjistä Skrillex.

 

(Lähde: HS.fi)