Kalajärven Sanomat

Kalajärvi-seuran puheenjohtaja Monica Järgermalm avasi tilaisuuden
Radius One viihdytti yleisöä
Kuhinaa Kalahaukkojen kodalla
Uusi mehupuristin ja murskain käytössä

Kalajärvipäivä 3.9.2016

Hiirisuon asukaspuistolla järjestettiin 3.9.2016 Kalajärvipäivä, jossa asukkailla oli mahdollisuus tavata toisiaan mukavien aktiviteettien merkeissä. Tapahtuman avasi Kalajärvi-seuran puheenjohtaja Monica Jägermalm, joka toivotti kaikki tervetulleiksi viettämään kyläjuhlaa, nauttimaan tarjolla olevista antimista sekä elävästä musiikista ja piha-alueella järjestetystä toiminnasta.

Sääennusteesta poiketen Kalajärvipäivää saatiin viettää lähes poutaisessa säässä. Runsaslukuinen yleisö viihtyi paikalla pitkään ja musiikillisesta annista vastasi Radius One.

Yleisöllä oli mahdollisuus osallistua arpajaisiin, jossa palkintoina oli muun muassa useita lahjakortteja lähialueen yrityksiltä. Lapsille ja lapsenmielisille oli järjestetty mahdollisuus kokeilla huuvereita eli tasapainolautoja. Huuvereilla ajelu sai osakseen paljon mielenkiintoa ja innokkaimmat testasivat laitteita monta kertaa. Lasten suosiossa oli myös pallonheitto, jossa tarjolla oli makeispalkintoja kaikille osallistujille. Lämäritutkan avulla pääsi testaamaan laukauksensa nopeutta salibandymailalla.

Paikallinen partiolippukunta Kalajärven Kalahaukat oli pystyttänyt pihalle kodan, jonka edustalla sai grillata makkaraa. Samassa pisteessä oli esittelyssä Kalajärviseuran uusin hankinta mehupuristin, jolla valmistettua tuoretta omenamehua oli tarjolla kaikille kävijöille. Puristimella voi tehdä mehua kaikista marjoista, suosittua on tehdä esimerkiksi aronioista mehua. Maksamalla seuran jäsenmaksun (15 euroa vuodessa) jokaisella on mahdollisuus edullisesti vuokrata mehupuristin ja lukuisat muut seuran hankkimat laitteet omaan käyttöönsä. Vanhoille jäsenille onkin lähetetty kirje ja uusille jäsenille löytyvät liittymisohjeet näiltä sivuilta.

Kiitämme paikalla olleita alueen asukkaita sekä kaikkia päivän toteutukseen osallistuneita. Kiitos myös kaikille omenoita lahjoittaneille sekä erityiskiitokset yhteistyökumppaneillemme:

  • K-market Kalajärvi
  • Hius- ja kauneushoitola Eeben
  • Kalajärven Apteekki
  • Jalkahoito Lucky Feet
  • Honey Bakery Askistosta
  • Juhlamaailma
  • Suomalainen kirjakauppa Myyrmanni
  • Extension.fi

 

Kalajärvipäivä avataan
Innokkaita jonottajia huuveritestaukseen
Tunnelmia arpajaiskojulta
Pallonheittoa
Lämäritutka koetuksella
Makkarat maistuivat
Hanna on hoitanut jalkoja jo noin 15 vuotta.
Jalkahoitolaitteet Hanna tilaa Saksasta, koska vastaavia ei ole Suomesta saatavana.

Uutta Kalajärvellä - jalkahoitaja kotiisi!

Olin kuullut, että Pohjois-Espoossa on mahdollista saada jalkahoitaja kotiin, vieläpä ilman eri veloitusta. Ovesta astui sisään pirteä 35-vuotias Hanna Salo. Hannan tie jalkahoitajaksi alkoi aikoinaan omista jalkojen kasvukivuista ja ortopedilla johtuneista käynneistä. Koulutuksen hän on saanut Saksassa, jossa asui 28 vuotta. Hannan jalkahoitajakoulutus on lääketieteellinen, vastaavaa koulutusta ei Suomessa ole. Sen lisäksi, että jalkahoito on hyvää oloa tuova, hänen koulutuksensa on painottunut lääketieteelliseen, kyseessä on siis kokonaisvaltaista jalkaterveyttä. Suomen jalkahoitajakoulutus painottuu kosmeettiseen puoleen. 
Hannan koulutus Saksassa kesti 3,5 vuotta, josta yksi vuosi pelkästään teoriaa ja lääketiedettä eri jalkasairauksista. Käytännön opetus tapahtui siten, että kouluun tuli jalkahoitoon kymmenen asiakasta kerralla, jotka kärsivät eri jalkasairauksista. Näin oppilaat oppivat tunnistamaan eri sairaudet, sekä oppimaan hoidot niihin. 

Tilasin itselleni Classisen hoidon. Ensin jalkakylpy, johon oli laitettu hoitavia,- sekä desinfioivia aineita. Jalkani pestiin, mitä aiemmin en myöskään ole jalkahoidossa kokenut, ainoastaan jalkojen liotusta olin saanut. Kynsien leikkauksen jälkeen viilaus, jota tehtiin sekä manuaalisesti, että tätä varten olevalla jalkahoitokoneella. Laitteet -kuten myös hoidoissa tarvittavat aineet- Hanna tilaa suoraan Saksasta, koska vastaavia korkeatasoisia laitteita ei Suomesta saa. Kovettumien poisto tapahtuu myös tällä laitteella ja voin kertoa, että se oli todella miellyttävää ja rentouttavaa. Jalkahoidon kruunasi 10 minuutin hieronta ja kynsien lakkaus. 
Hierontavoiteenkin asiakas voi valita sen mukaan, haluaako lämmittävää vaiko viilentävää voidetta. Vai aromaattisen voiteen, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. 
Kaikessa Hannan toimissa paistaa lämmin asiakaslähtöinen palveluhenkisyys. Jalkahoito ei ole hänelle selkeästi pelkkä työ vaan samalla mahdollisuus tuoda hyvää mieltä asiakkailleen. 

Sympaattinen 2,5 vuotiaan tytön äiti ei kahden työn lisäksi ehdi juurikaan mitään harrastaa, mutta jooga on tärkeää. Aikoinaan hän toimi jopa joogaopettajana. Perheen lisäksi todella lähellä sydäntä ovat eläimet, Hanna tunnustautuukin todella eläinrakkaaksi ihmiseksi. Tästä kertoo hyvin se, että kotona vipeltää useampi katueläinjärjestöstä otettu kotieläin. Pelastettujen eläimien joukosta löytyy koira Kreikasta, kissa Ranskasta sekä marsuja. 

Jalkahoidon tilaaminen kotiin on todella vaivatonta ja helppoa; asiakkaan itsensä tarvitsee varata vain yksi pyyhe. Jalkahoito tapahtuu asiakkaan istuessa esimerkiksi sohvatuolilla. Hanna itse istuu lattialla ja kertoi, että työskentely näin on helppoa ja mukavaa. Hänet voi tilata myös sairaaloihin, vanhustentaloihin ja vastaaviin paikkoihin. Suomenkielen lisäksi Hanna puhuu saksaa, ranskaa ja englantia, joten palvelua saa häneltä peräti neljällä kielellä.

Eri asiakasryhmillä on otettava erityistarpeet huomioon, käytettäviä voiteita myöten. Kanta-asiakkaille joka kolmas kerta on puoleen hintaan. Nyt erikoistarjous Pohjois-Espoon Eläkkeensaajille, ensimmäinen kerta tutustumishintaan 50,-. Mainitse tästä varausta tehdessäsi. 

Tilaanko hänet toiste kotiini jalkahoitoa antamaan? Varmasti tilaan. Tilasin myös tyttärelleni hoidon, koska hänellä oli ollut jalkojen kanssa ongelmia jo useamman vuoden, johon ei lukuisilta lääkärikäynneiltä ole apua saatu. Niin monet lääkkeet ja voiteet on tuloksetta kokeiltu. Kun Hanna näki hänen jalkansa, kertoi hän heti mistä on kysymys ja vielä tärkeämpää, hän kirjoitti heti lääkkeen nimen ja kuurin kestoajan, jolla ongelma hoituu varmasti. Näiden tietojen kanssa tytär meni lääkäriin, joka kirjoitti reseptit kyseisille lääkkeille ja nimenomaan Hannan kertoman kuurin pituiseksi. Voiko kokonaisvaltaisempaa jalkahoitoa saada. 

Hinnat jalkahoidoille: 
Classinen 60,- kesto 60-75 minuuttia 
Diabeetikot 60,- kesto 60-75 minuuttia 
Odottavat äidit 40,- kesto 45-60 minuuttia 
Jalkahoitoja Hanna antaa arkisin kello 16.30-20.00 sekä lauantaisin kello 10.00-14.00. Arkipäivisin hän toimii yksityisenä perhepäivähoitajana. 
Ajanvaraus Jalkahoito Lucky Feet Hanna Salo,
puh 041-7015561 jalkahoito_luckyfeet@yahoo.fi 

Kirjoittaja: 
Monica Jägermalm 
Kalajärvi-Seura puheenjohtaja